Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

ΑΤΕΧΝΩΣ / «Τσίπρα και Μαδούρο στο ίδιο μπαλαούρο»…


«Τσίπρα και Μαδούρο στο ίδιο μπαλαούρο», «Δεν σε θέλει ο λαός, πάρε τη χούντα σου και μπρος», «Κλέφτες, παραιτηθείτε», «Τσίπρα ψεύτη, παραιτήσου», «Τσίπρα go home» είναι μερικά από τα συνθήματα της συγκέντρωσης του κινήματος «παραιτηθείτε» (…«όχι κόμματα-όχι χρώματα-όχι συνδικάτα») στην πλατεία Συντάγματος.

Το έργο το έχουμε ξαναδεί. «Πλατείες», «κοψοχέρηδες», «αγανακτισμένοι»,  κρεμάλες και ελικόπτερα. Από τότε μέχρι σήμερα παρά το ότι οι κυβερνήσεις, τα πρόσωπα άλλαξαν, οι αντιλαϊκές πολιτικές έγιναν ακόμα πιο εχθρικές απέναντι στους εργαζόμενους και στο λαό, τα μνημόνια αυγάτισαν και η «ελπίδα» έχασε το δρόμο.

Κινήματα τύπου «παραιτηθείτε» ρίχνουν νερό στους μύλους που αλέθουν μισθούς, συντάξεις και εργασιακά δικαιώματα, σήμερα, και δημοκρατικές  ελευθερίες αύριο. Όσο δεν αμφισβητούνται οι πολιτικές που γεννάνε μνημόνια, φτώχεια και δυστυχία για τους πολλούς και κέρδη για μια χούφτα παράσιτα-εκμεταλλευτές, όσο δεν αμφισβητείται η ουσία του ίδιου του συστήματος της εκμετάλλευσης, δεν θ’ ανατείλει  άσπρη μέρα για το λαό.

Και για να θυμηθούμε και τη σοφή λαϊκή παροιμία: Με πορδές δεν βάφονται αυγά…

Τετάρτη 15 Ιούνη 2016.